skip to Main Content

Dit prachtige instrument kan je in akoestische vorm doen laten wegdromen rondom het kampvuur, terwijl de elektrische variant je met verbijsterende solo’s omver kan blazen.

De gitaar, een van de meest populaire snaarinstrumenten vandaag de dag, vindt haar oorsprong in Spanje. Waar het instrument precies van afstamt is niet helemaal duidelijk, maar gedacht wordt dat het instrument voortkomt uit de luit of Romeinse citer. De eerste echte gitaren hadden maar vijf snaren. Aan het einde van de achttiende eeuw werd er een zesde snaar aan het instrument toegevoegd en werd de spanning op de snaren verhoogd. De moderne gitaar is geboren!

Lees meer

De gitaar had binnen de klassieke westerse muziek slechts een bijrol. Wanneer de blues haar intrede deed kreeg het instrument een veel belangrijkere functie. Door de combinatie van ritmische en harmonische eigenschappen werd de gitaar uitermate geschikt bevonden als begeleidend instrument. Waar de piano voorheen de hoofdrol speelde, werd de gitaar, steeds vaker ingezet om muzikanten te begeleiden. Dit kwam mede doordat de gitaar een stuk handzamer is dan de piano.

Binnen de jazz-scene werd de rol van de gitaar ook prominenter, maar hier bleef de piano de boventoon voeren.

In de jaren 50 is de Rock & Roll in opkomst. Een nieuwe mijlpaal in de muziekgeschiedenis! De gitaar had tijdens het ontstaan van deze stroming een hoofdrol en het instrument nam vanaf dat moment de gedaante aan van belangrijkste harmonische instrument in de popmuziek. De moderne technologie maakte het mogelijk de gitaar elektrisch uit te versterken en effecten toe te passen op het gitaarspel. Gitaristen ontwikkelen zich in rap tempo, en experimenteren met het creeren van nieuwe sferen op de gitaar. Er worden veel manieren gevonden om het karakter van het geluid aan te passen naar welke stijl dan ook. Tot op de dag van vandaag word de gitaar gebruikt in bijna alle stromingen binnen de popmuziek en is hier niet meer uit weg te denken.

Een lange geschiedenis van muzikale bloei biedt de muziekwereld van nu een onuitputtelijke bron van inspiratie. Binnen de gitaarlessen bij Art in Music worden de eindeloze mogelijkheden van de gitaar dan ook zo snel mogelijk toegepast op muziek, zodat de leerling zich in een vroeg stadium als muzikant zal ontwikkelen.

Minder

Naar tarieven Meteen inschrijven

Gitaarlessen worden gegeven door:

Florian Wolff

Visie/lesmethode: Tijdens de lessen staan het spelplezier en de persoonlijke ontwikkeling altijd centraal.

Lees meer

Tim Coehoorn

Visie/lesmethode: Muziek maken is bij uitstek iets waarbij het draait om; niet praten, maar doen!

Lees meer

Ruben van Wiggen

Visie/lesmethode: Binnen mijn lessen is het belangrijk dat de leerling zich op een zo breed…

Lees meer
Back To Top